Siirry suoraan sisältöön

HSL:n matkustajien määrä lähti nousuun – näillä paikoilla liikutaan

HSL:n matkustajien määrä lähti nousuun – näillä paikoilla liikutaan

Joukkoliikenteen käyttäjien määrät ovat pääkaupunkiseudulla kasvussa. Matkustajamäärät ovat vielä jäljessä koronaa edeltävästä ajasta, mutta suunta on selvä.

Asiakasmäärät Helsingin seudun joukkoliikenteessä (HSL) ovat kasvaneet jo kuukausia. Välillä eri syistä notkahtaen ja sitten hypäten. Kevään 2023 aikana mitattiin korkeimmat matkustajamäärät sitten vuoden 2020 maaliskuun.

HSL-alueella (ilman lähijunia) matkustajia oli 19 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Asiakasmäärien kasvu vaihtelee liikennevälineittäin. Kovin kasvu on ollut Helsingin sisäisillä bussilinjoilla.

Rivakasti asiakasmäärät ovat elpyneet myös metrossa, mihin vaikuttaa varmasti Länsimetron suosio. Länsimetron toinen vaihe saatiin maaliin joulukuussa 2022 ja toi Espooseen viisi uutta metroasemaa.

Lue lisää Länsimetrosta artikkelista:
Näy ensimmäisten joukossa Länsimetron uusilla digipinnoilla

Tutustu myös eri mainosvälineisiin metroasemilla ja metroliikenteessä:

Mainonta metroasemilla

 

Metrossa ja ratikoissa miljoonia asiakkaita kuukausittain

HSL:n ratikoissa matkustajamäärät ovat olleet tasaisesti lähellä 4 miljoonaa viime syksystä alkaen. Metroissa on mitattu kevään aikana lähes 7 miljoonaa nousua kuukaudessa. Se tarkoittaa reilusti yli 10 prosentin kasvua verrattuna kevääseen 2022.

Paluu toimistoille näkyy työmatkaliikenteen kasvuna. Ihmisillä on nyt selvästi tarve kohdata muita. Jos kasvu jatkuu samalla käyrällä, matkustajamäärät palautuvat hiljalleen vuoden 2019 tasolle.

 

HSL:n matkustajamäärät ja niiden kasvu:

  • Metrot 6,9 miljoonaa nousijaa/kk (+ 12,3 % vs. 2022)
  • Raitiovaunut 3,64 miljoonaa nousijaa/kk (+ 3,7 % vs. 2022)
  • Helsingin sisäiset bussilinjat (+30,7 % vs. 2022)

 

Helsingin keskusta kerää ihmisiä

Helsingin ydinkeskusta hiljeni parin viime vuoden aikana, mutta on selvästi piristynyt, mikä näkyy liikenne- ja kävijämäärissä. Ihmiset viettävät aikaa ja viihtyvät keskustassa.

Helsingin ydinkeskusta on ylivoimaisesti eniten yksittäisiä ihmisiä päivittäin keräävä 500 x 500 metrin alue Suomessa. Rautatieaseman ympäristö on ihmisten liikkumisen määrässä tällä hetkellä korkeimmalla tasolla kolmeen vuoteen.

 

Mainonta joukkoliikenteessä

Vaikuttava mainonta, digitalisoituva joukkoliikennemainonta ja älykkäämpi asema- ja pysäkkiympäristö ovat JCDecaux’n ominta erikoisosaamista.

Tarjolla on perinteisiä julistepintoja – abrit – kaupunkien keskeisimmillä liikennepaikoilla, bussi- ja ratikkapysäkeillä. Tai valitse moderni kaupunkidigi: liikkuvaa kuvaa ja datakohdennusta hyödyntävä digitaalinen ulkomainonta.

Kun haluat tavoittaa työmatkalaiset ja kaupungilla liikkuvat ihmiset liikenteen solmukohdissa, ota yhteyttä. Rakenna brandiä, tee lanseeraus tai toteuta taktinen mainoskampanja yhteistyössä kanssamme.

Parhaat muistetaan ulkoa: tilaa tai pyydä tarjous kampanjallesi!

Lue lisää aiheeseen liittyvää sisältöä