Siirry suoraan sisältöön

Markkinoija huutaa, mutta kuuleeko kukaan? - Tunnetko kohderyhmäsi liikkeet

Markkinoija huutaa, mutta kuuleeko kukaan? - Tunnetko kohderyhmäsi liikkeet

Globaalin Marketing Manager Mindset -raportin mukaan markkinoinnissa on osattu hyödyntää koronan tuoma aikalisä miettimällä markkinoinnin suuntaa ja roolia yrityksessä. (https://livestorm.co/resources/reports/marketing-manager-mindset-report-2022)

Liiketoimintalähtöinen markkinointi pakottaa miettimään myös kanavia

Markkinointibudjettien paluu kasvu-urille ilahduttaa, mutta vielä enemmän ilahduttaa tieto, että markkinointistrategioita on päivitetty bisneksen nykytilan tarkistelun kautta. Korona saattoikin olla mahdollisuus markkinoijalle osoittaa merkityksensä. Pystyikö markkinointi näyttämään hyötynsä ja tavoittamaan ostokäyttäytymistä muuttaneen asiakkaan? Markkinoinnilta ja yrityksiltä kysytään edelleen reaktionopeutta, kun uusi normi onkin jotain muuta kuin aika ennen koronaa. 

Koska ihmiset taas liikkuvat, palaavat tapahtumat ja sponsorointi odotetusti markkinoinnin keinovalikkoon, mutta myös mediavalinnoissa on näkyvissä muutoksia. Hinnoittelumallien uudistaminen ja kohderyhmien tarkastelu näkyy uusien kanavien ja medioiden pohdinnassa. Yli 40% vastaajista aikookin investoida uusiin mediakanaviin. Online on takuuvarma voittaja, mutta meillä Suomessa näkyvissä on erityisesti radion ja ulkomainonnan kasvu. Yksi luonnollinen syy on paluu arkeen, kouluihin, töihin ja harrastuksiin. Vaikka hybridityö on tullut jäädäkseen, olemme lähteneet liikkeelle, esim. joukkoliikenteen määrä pelkästään Helsingin alueelle kasvanut jo yli 30 % viime vuodesta. (https://www.kantar.fi/sites/default/files/ad-intelligence-kuukausitiedo… )

Missä asiakkaasi on valmis kuuntelemaan?

Digitaalinen markkinointi perustuu vahvasti mittaamiseen ja tuloksien raportointiin. Tämä sopii markkinoinnille, jossa haaste on tuloksellisuuden todentaminen. Vahva ROI takaa työrauhan ja pitää budjettileikkurin loitolla. Viime vuosina myös ulkomainonnassa on tehty mittava digiloikka, mutta on eri asia, onko siitä osattu kertoa kiinnostavasti. Siinä missä onlinemainonta törmää adblockereihin tai GDPR haasteisiin taklaa ulkomainonta ne ilmaisella, kaikille saavutettavalla ja visuaalisesti pysäyttävällä formaatilla. 2022 tehdyn tutkimuksen mukaan ulkomainonta koetaan luotettavammaksi tiedon lähteeksi kuin esim. onlinemainonta. Ulkomainonta tavoittaa ostopolun varrella sekä liikenteessä ja 62% kuluttajista kokeekin, että ulkomainonta tekee matkasta kiinnostavamman. (https://www.xaxis.com/wp-content/uploads/2022/04/The-DOOH-Difference-Report-2022-Sightline.pdf)

Haastankin markkinoijaa miettimään, tunnetko asiakkaasi ostopolun arjessa. Ulkomainonta aktivoi myös onlineostajaa ja tutkitusti koetaan arvostettuna mediana. Ulkomainonnan renesanssi kuulostaa pölyttyneeltä, sillä myöskään ulkomainonnassa ei ole paluuta vanhaan. Tänä päivänä ulkomainonta on datapohjaisesti kohdistettavaa ja mitattavaa. Ostaminen on myös avattu avoimesti asiakkaille ja ulkomainontaa voi ostaa myös ohjelmallisesti. Myös Google on lähtenyt tähän matkaan.  Olipa kanava mikä tahansa relevantein kysymys on kuitenkin missä asiakkaasi liikkuu. Missä asiakas on vastaanottavaisin viestille ja pysähtyy kuuntelemaan?

Jos ulkomainonnan mahdollisuudet kiinnostavat kerron niistä enemmän webinaarinauhoitteessa. Tässä linkki tallenteeseen!

Viisas ajaa myös pitkillä valoilla

Taantumaa odotellessa yrityksissä käännytään helposti kohti taktista tekemistä ja hintaviestintä korostuu. Kasvuhakuiset yritykset eivät unohda pitkän ajan tavoitteita, vaan investoivat myös brändimarkkinointiin. Oikein kohdistetuilla markkinointiviesteillä on nyt jos milloin mahdollisuus kasvattaa markkinaosuutta, ne piirtää joilla on liitua.

 

Lue lisää aiheeseen liittyvää sisältöä