Siirry suoraan sisältöön

Cult lanseerattiin rytinällä - ulkomainonnalla tavoitettiin massat ja kasvatettiin brändin tunnettuutta

Cult lanseerattiin rytinällä - ulkomainonnalla tavoitettiin massat ja kasvatettiin brändin tunnettuutta

Uudenlainen energiajuoma CULT lanseerattiin rytinällä keväällä. CULTin ero perinteisiin energiajuomiin on siinä, että fyysisen suorituskyvyn sijaan se tarjoaa luovaa energiaa sekä rohkaisee itsensä toteuttamiseen. Lanseerauksessa hyödynnettiin sekä klassista ulkomainontaa, kuten abreja ja raitiovaunujen pysäkkisivuja että digitaalista ulkomainontaa niin valtakunnallisesti kuin paikallisesta pääkaupunkiseudulla. Tuloksina saatiin korkea tunnettuus kohderyhmässä ja tavoitettiin massat.

Uuden brändin tunnettuus kasvuun

CULTin lanseerauksen tavoitteena oli alkuun kasvattaa tunnettuutta. Juomat ovat kuitenkin hyvin pirstaloitunut ja kilpailtu kategoria, minkä vuoksi oli tärkeää saada läpi viesti siitä, miksi CULT on merkityksellinen brändi. Tavoitteena oli myös luoda CULTin ympärille kuluttajaheimo, joka palaa brändin pariin aina uudestaan. 
Kampanjan kohderyhmänä oli 18-30 vuotiaat urbaanit nuoret aikuiset, jotka ovat kiinnostuneita kaupunkikulttuurista ja itsensä ilmaisemisesta kulttuurin avulla. 

Ulkomainonnalla tavoiteltiin isoja kuluttajamassoja sekä brändin tunnettuuden kasvattamista. Abribus-kampanjan lisäksi mukana oli mm. kesän suurimpien festarikumppanuuksien ympärille rakennettuja kuluttajapolkuja, kuten metroasemien haltuunottoja Flow-viikonlopun aikana sekä mainontaa bussipysäkeillä Blockfestin ympäristössä.

Nuorten aikuisten kohderyhmä tavoitettiin

CULT on urbaani brändi, joka haluaa olla osa kaupunkikuvaa ja jossa erottuva brändi-ilme ja visuaalisuus ovat tärkeässä roolissa. Isojen ulkomainospintojen kautta luotiin relevanttia näkyvyyttä kaupunkitilassa. 

”Esimerkiksi metron teippaus värikkäästi graffitityyliin oli mielestäni onnistunut valinta, joka poiki yllätyksellisyydessään myös ansaittua some-näkyvyyttä”, Misme Halonen Hartwallilta kertoo.

Lanseeraus on vasta alussa, mutta korkea tunnettuus on jo saavutettu ydinkohderyhmässä: ”CULTin lanseeraus on luonnollisesti vasta alussa, mutta ydinkohderyhmässä – erityisesti varhaisten omaksujien keskuudessa – on saavutettu nopeasti korkea tunnettuus. Tästä on hyvä jatkaa.”, Halonen toteaa. 

 

Lue lisää aiheeseen liittyvää sisältöä