Siirry suoraan sisältöön

Ulkomainonta on tulevaisuudessa entistäkin vastuullisempaa - lue miksi!

Ulkomainonta on tulevaisuudessa entistäkin vastuullisempaa - lue miksi!

Uudistimme ulkomainonnan eettiset ohjeemme. Mutta miksi? Siksi koska vastuullisuuden ja eettisyyden kysymykset ovat nykyään mainostajien perusarkea. Me haluamme uuden ohjesääntömme avulla tehdä vastuullisen mainonnan yrityksille mahdollisimman helpoksi.

Uudistimme ulkomainonnan eettiset ohjeemme. Mutta miksi? Siksi koska vastuullisuuden ja eettisyyden kysymykset ovat nykyään mainostajien perusarkea. Me haluamme uuden ohjesääntömme avulla tehdä vastuullisen mainonnan yrityksille mahdollisimman helpoksi.

”Voimmeko sanoa näin?”

”Onko tämän kuvan käyttö sopivaa.”

”Eihän tämä ole tasa-arvon vastainen?”

”Loukkaammeko jonkun ihmisarvoa?”

”Emmehän me vain riko säädyllisyyden rajoja tai suorastaan yllytä siihen?”

”Onkohan tämä liian pelottava?”

Esiin nousee hakemattakin kaikenlaisia kysymyksiä. Eettisyys ja vastuullisuus ovat kuin karikkoinen meri, jossa mainostajat navigoivat päivittäin. Vastuullisuus ei ole kauniita korulauseita, vaan täyttä arkea. Se on osa yritystoiminnan ydintä ja sitä myötä mainonnan sisältöjen keskiössä.

 

Ulkomainonnan eettinen ohjeisto on apuväline

JCDecaux’n eettinen ohjeisto ei ole rajoitin. Se on apuväline. Suurten muutosten aikakautena eettisyydellä ja vastuullisuudella on enemmän painoarvoa kuin koskaan. Sen vuoksi JCDecaux on tarkentanut hyväksyttävän mainonnan sisällön kriteeristöä. Ohjeiston avulla autamme asiakkaitamme tekemään vastuullista ulkomainontaa. Mutta mitä se tarkoittaa?

Ulkomainonta on merkittävä osa kaupunkia ja yhteisöä. Sen myötä JCDecaux’lla on erityinen vastuu mainospaikkojensa laadusta, ulkoasusta ja toiminnasta aina mainossisältöön asti. Mainonnan tulee olla rehellistä ja totuudenmukaista. Mutta se ei riitä.

Emme tyydy siihen, että noudatamme kaikkia paikallisia lakeja ja määräyksiä. Omat ulkomainonnan eettiset ohjeemme menevät pidemmälle. Liiketoimintamme keskiössä on vastuullisuus ja halu kunnioittaa periaatteita, jotka perustuvat yhtiömme arvoihin.

 

Ohjeiston avulla ylläpidämme yleismaailmallisia arvoja

• Ilmaisun vapaus

• Elinkeinovapaus

• Ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen

• Sukupuolten välisen tasa-arvon kunnioittaminen

• Syrjinnän torjuminen

• Lapsi- ja teiniyleisön kunnioittaminen

• Väkivallan sekä lainvastaiseen tekoon tai ihmisten terveyttä ja turvallisuutta vaarantavaan tekoon yllyttämisen torjuminen

• Säädyllisyyden, rehellisyyden ja totuudenmukaisuuden kunnioittaminen

JCDecaux’n eettiset ohjesäännöt asettavat standardin verkostoissamme esitettäville mainoskampanjoille. Ohjesäännöt ovat käytössä kanavissamme maailmanlaajuisesti.

 

Autamme asiakkaitamme tekemään vastuullista ulkomainontaa

Kuluttajina me kaikki luotamme brändeihin ja yrityksiin, jotka toimivat vastuullisesti. Tämä vaikuttaa ostokäyttäytymiseemme. Maailman suurimpana ulkomainosyhtiönä meidän tehtävämme on olla tässä asiassa asiakkaidemme brändien tukena ja tarjota apuvälineitä.

JCDecaux tarkastaa suunnitellut mainoskampanjat, jotta ne vastaavat eettistä ohjeistoa. Mainonnan eettisen ohjeistomme avulla varmistamme, että asiakkaidemme mainonta täyttää suuren yleisön, kumppaneidemme ja ympäröivän yhteiskunnan vaatimukset.

Autamme mainostajia tekemään vaikuttavaa, laadukasta ja eettisesti kestävää ulkomainontaa.

Ulkomainonnan eettiset ohjesäännöt tulee osaksi myyntiehtojamme. Tutustu!

Lue lisää aiheeseen liittyvää sisältöä