Siirry suoraan sisältöön

Book Salon kasvatti tunnettuuttaan nostamalla asiakkaitaan esille

Book Salon kasvatti tunnettuuttaan nostamalla asiakkaitaan esille

Kampanjan tavoite: Tunnettuuden lisääminen
Mediamix: Ulkomainonta, sosiaalinen media
JCDecaux ulkomainonta: Klassinen julistemainonta (Abrit)
Kohderyhmä: Hius-, kauneus- ja hyvinvointialan yritykset
Kampanja-aika: 18.7.–24.7.

Paikallisesti kohdistettu kampanja nosti asiakkaat esille

Book Salonin ajatuksena oli luoda tunnettuutta lisäävä kampanja, jossa nostetaan asiakasyrityksiä esille ja luodaan heille tätä kautta lisäarvoa. Asiakasyritysten joukko muodostuu esimerkiksi kampaamoista, kauneushoitoiloista sekä hierojista, joista suurin osa on muutaman hengen yrityksiä.

”Päädyimme tekemään ulkona näkyvän kampanjan, jossa tuomme esille ennen kaikkea meidän asiakkaitamme, yrittäjiä. Pyrimme tekemisessämme tuottamaan asiakkaillemme lisäarvoa, jota myös kampanjan sisältö peilaa”, toteaa Book Salon Oy:n toimitusjohtaja Harri Myllylä.

Jokaiseen kaupunkiin tehtiin kohdennetut julistemainokset – suurimpiin kaupunkeihin useampia variaatioita. Kampanjan tehoa vahvistettiin ulottamalla kampanja myös sosiaalisen median puolelle aktivoimalla asiakasyritykset viestimään kampanjasta omissa kanavissaan. 

Ulkomainonta on konkreettinen tapa vaikuttaa

Ulkomainonta on luonnollinen osa kaupunkikuvaa ja sen kautta vaikutetaan arkisissa ympäristöissä, joissa ihmiset päivittäin liikkuvat. Tämä oli myös yksi syy, jonka johdosta se valikoitui tunnettuuskampanjan päämediaksi.

”Halusimme konkreettisen tavan näkyä. Jos olisimme tehneet esimerkiksi tv-mainontaa olisi siitä ollut vaikeampaa saada kiinni”, Harri Myllylä toteaa. 

Ulkomainonta tuntui myös medialta, jota käyttämällä asiakasyritykset innostuisivat kampanjasta ja niin myös kävi. Yrittäjät kävivät esimerkiksi ottamassa promokuvia itsestään mainosten edessä omiin kampanjoihinsa.

Yritys kuvaa itseään kauneus- ja hyvinvointiyrittäjien parhaaksi kaveriksi. Tapa, jolla kampanja toteutettiin, tukee tätä kuvausta paremmin kuin hyvin. Kampanjan vaikutus näkyi myös mittareissa. Yrityksen sosiaalisen median profiilivierailut kasvoivat lähes 140 % ja sivustoklikkaukset 154 %. 

 

Lue lisää aiheeseen liittyvää sisältöä