Menu Yhteystiedot
  • En-Fi


Toimitettavan aineiston check list:
 

Ennen julisteen painamista aineistolle tehdään painotekniset säädöt.

Yhteistyökumppanimme Orangen tuotanto on erikoistunut tekemään aineistolle painon edellyttämät säädöt ja sävykorjaukset. Orange toimittaa aina painomenetelmäkohtaisesti värihallitun vedoksen nähtäväksi. Hyväksytty värivedos ja painoaineisto siirretään JCDecaux'n tuotantopalveluun linjasiirtona. 

Huomioithan, että aineiston valmistuksen kustannukset eivät sisälly tuotantohintoihimme. 

JCDecaux'n painon ja Orangen välille integroitu tuotantoputki takaa aineistolle nopeimman mahdollisen työnkulun sekä parhaan lopputuloksen.
 

 

Otathan seuraavat asiat huomioon toimittaessasi aineistoa:

Fontit 
Jos tiedostossasi on vain vähän tekstiä, kannattaa fontit muuttaa poluiksi: Convert To Paths/Create Outlines. Jos poluiksi muuttaminen ei ole mahdollista tekstin määrän tai käytetyn ohjelman takia, käytä Adobe FontFolio 9.0 -kirjastoa. Jos käytät muiden valmistajien fontteja esim. OpenType, laita ne työn mukaan tai muuta poluiksi. Pyri välttämään TrueType-kirjasinten käyttöä.

Logot 
Muuta EPS-logojen fontit poluiksi ja varmista, että linkitetyt kuvat ovat mukana, tekstit polkuina ja värit CMYK-muodossa.

Kuvat 
Kuvien resoluutio on mainosvälinekohtainen. Kuvan oikea resoluutio riippuu painatuksesta. Tarkista tieto välinekohtaisista suunnitteluohjeista. Ota huomioon, että kuvakoon muuttaminen taitto-ohjelmassa vaikuttaa myös kuvan resoluutioon. Suositeltavat kuvaformaatit ovat EPS, TIFF ja PSD. Lopputulosta huonontavaa JPEG-pakkausta ei tule käyttää, vaan käytä mieluummin LZW- tai ZIP-pakkausta.

Värit 
Kuvatiedostot voidaan toimittaa ICC-profiilit sisällytettynä joko RGB- tai CMYK-muotoisina. Kaikki kuvat värihallitaan ennen painamista. JCDecaux'n seripainotöissä ei käytetä Pantone-lisävärejä, joten määrittele värit valmiiksi CMYK-prosessiväreiksi.

Päällepainatus ja lihotus 
Useissa ohjelmissa musta teksti on oletusarvoisesti päällepainavana, eli se painetaan muiden värien päälle. On kuitenkin hyvä antaa repron hoitaa sekä päällepainatus- että lihotusasetukset.

Koot, leikkuuvarat ja marginaalit 
Kaikkia JCDecaux'n julisteaineistoja ei suuren koon vuoksi tehdä kokoon 1:1, vaan aineistot tehdään suunnittelukokoon. Tarkista eri julisteiden mitat: suunnittelukoot, näkyvä alue, leikkuuvarat ja marginaalit.

Tiedostot 
Tarkista, että kaikki tiedostoon sijoitetut linkit ja fontit on liitetty mukaan. Poista tarpeettomat tiedostot ennen aineiston lähettämistä. Alla mainituilla ohjelmilla ja komennoilla voidaan koota ja tallentaa kaikki dokumentin tulostamiseen tarvittavat linkit omaan kansioon: 

- Quark: Collect for output (Kokoa tulostettavaksi)
- InDesign: Package-komento 

Anna tiedostolle kuvaava nimi. Käytä nimessä ainoastaan kirjaimia a:sta z:aan tai numeroita 1-9 ja välilyönnin sijaan alaviivaa. Älä käytä erikoismerkkejä.

Malliprintti 
Laita aina lopullisesta työstä mukaan tuloste, josta käy ilmi dokumentin nimi. Jos lähetät työn sähköisesti, laita aineiston mukaan malliksi matalaresoluutioinen PDF-tiedosto.

Aineiston toimitus 
Aineisto tulee toimittaa kaksi (2) viikkoa ennen kampanjan alkua tai erillisen sopimuksen mukaan. Kaikki aineistot toimitetaan aineistoportaalin kautta. Portaaliin rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla sähköpostin avulla. Samassa yhteydessä saat myöhempää käyttöä varten oman salasanan.


 

AINEISTOPORTAALIIN