Menu Yhteystiedot
  • En-Fi
Moni uskoo, että kaupungeissa ei liiku talvilomaviikoilla kaduilla kuin viimainen tuuli. Tilastot todistavat kuitenkin muuta!

Moni uskoo, että kaupungeissa ei liiku talvilomaviikoilla kaduilla kuin viimainen tuuli. Tilastot todistavat kuitenkin muuta. Useissa kaupungeissa keskustan yleisömäärä jopa lisääntyy talviloman aikana. Helsingissäkin keskeisimmät joukkoliikennepaikat keräsivät viime vuonna ihmisiä normaaliin tapaan koko viikon.

Hiljainen kaupunki lomaviikoilla on myytti

Eivätkö kaikki lennäkään hiihtolomaviikoilla joko etelän aurinkoon tai Lapin hiihtokeskuksiin. Jotkut varmasti tekevätkin niin, mutta kaupunki ei kuitenkaan hiljene.

Liikkumista kuvaavan signaalidata kertoo, että talvilomaviikolla vähenee pääasiassa työmatkaliikenne ja liikkuminen työpaikkojen ympäristöissä. Viikonloppuisin oltiin kuitenkin tässäkin jo normitasolla.

Moni pukee päälleen hiihtohousujen sijaan ostohousut

Yleisön tavoittaa talvilomalla kaupungissa parhaiten ostoympäristöistä sekä sieltä missä vietetään vapaa-aikaa ja säiden salliessa ulkoillaan. Eikä ihme, ovathan ravintolat, ostoskeskukset, kulttuurilaitokset ja elokuvateatterit auki ja ihmiset lomamielellä.

Kun työarkikaan ei kiristä päätä, on helppo olla avoin ja vastaanottavainen kaikelle uudelle.

Pienten kaupunkikeskustojen yleisömäärät kasvavat talvilomaviikoilla

Useissa pienemmissä kaupungeissa hiihtoloma vaikutti viime vuonna keskustaan yleisömääriä lisäävästi. Esimerkiksi näin yleisömäärät kasvoivat viime vuonna edeltävään viikkoon verrattuna:Hämeenlinnassa +10 %, Jyväskylässä +14 %, Vaasassa +9 % ja Lappeenrannassa +13 %.

Nyt on luvassa entistä suurempia yleisöjä

Vuonna 2023 ihmisten liikkuminen kaupunkiympäristöissä tulee todennäköisesti olemaan paljon suurempaa kuin vuonna 2022. Pandemiarajoitukset eivät enää sido ihmisiä neljän seinän sisään ja vaikuta liikkumiseen.

On myös todennäköistä, että kalliit polttoaineet, lentohinnat sekä kohoavat elinkustannukset vähentävät matkailua. Moni ottaa talvilomasta ilon irti kotikaupungissa ja lähtee ulos ystävien ja perheen kanssa virkistäytymään, shoppailemaan, syömään ja juomaan.

Tavoita ihmiset talvilomaviikoilla ulkona

JCDecaux tarjoaa käyttöösi runsaasti erilaisia ulkomainospintoja, joilla tavoitat ihmiset kaupungin parhailta paikoilta talvilomaviikoilla. Ota yhteyttä, saat meiltä tarpeisiisi sopivan ratkaisun. Näy oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

Varaa omasi heti! Nyt on aika ostaa ulkomainospaikat talvilomaaviikoilta 8 ja 9 /2023.

Kysy lisää asiakaspalvelustamme:

 

 

Published in Ajankohtaista