Menu Yhteystiedot
  • En-Fi

Hiukan myöhemmin, nuori Jean-Claude vuokrasi maata paikallisilta maanviljelijöiltä ja ajeli skootterillaan itse pystyttämään maantiemainokset. 1950-luvun alun Pariisissa hän hankki elantonsa kiinnittämällä mainoksia ja ilmoituksia rakennusten seiniin, mutta pian itseoppinut Decaux oli jälleen vaikeuksissa: nyt paikalliset viranomaiset julistivat lähes kaiken ilmoitustaulumainonnan laittomaksi.

Eräänä sateisena päivänä, kävellessään pitkin Pariisin katuja, Jean-Claude näki pysäkillä sateessa bussia odottavia ihmisiä. Siitä Jean-Claude sai idean rakentaa kaupungille bussikatoksia vastapalveluna siitä, että saisi oikeuden myydä mainoksia niissä. Kaupunkien viranomaiset tarttuivat Decaux’n ideaan ja Lyonista tuli ensimmäinen kaupunki, johon asennettiin mainonnalla rahoitettuja kadunkalusteita.

Nykyään JCDecaux toimii jo yli 60 maassa ja työllistämme yli 11 900 ihmistä ympäri maailmaa. Olemme maailman johtava ulkomainosyhtiö kadunkalusteissa, lentokenttämainonnassa sekä liikennevälinemainonnassa. Lisäksi olemme Euroopan suurin jättitauluissa ja olemme läsnä yli 3700 kaupungissa maailmassa.