Menu Yhteystiedot
  • En-Fi
Slush tulee, oletko valmis?

Koko kaupungin valtaa teknologia ja start up -pöhinä! Digitalisoituvana kaupunkimediana olemme tietysti mukana haistelemassa teknomaailman tuulia. Teimme listan Slushin kiinnostavimmista jutuista, eli bongaat meidät ehkäpä näitä paneeleja ja puheita kuuntelemasta. 

 

Big Bang ja avaussanat aloittavat Slushin

Ainakin Slushin ohjelma lupaa big bang -alun ja viralliset avaussanat tulee kertomaan itse pääministeri Juha Sipilä. Emme halua missata alkua, joten saatat löytää monta tuttua decoolaista Slushin opening showsta Silver Stagelta.

 

Älykkäitä kaupunkeja

Olemme kaupunkimedia ja aina kiinnostuneita älykäistä kaupungeista sekä esimerkiksi julkisen liikenteen kehittämisestä, siksi ”Traffic in smart cities” kiinnostaa. Puhumasssa esimerkiksi Moovitin varatoimitusjohtaja Alex Torres, Urban Enginesin Karen Roter Davis sekä Brittien liikenneministeriön Head of Innovation Lucy Yu.

Moovit on mobiilisovellus, joka kertoo käyttäjälleen julkisen liikenteen reitit. Urban Engines taas käyttää kaupunkilaisten liikkumisdataa ja tehostaa ihmisten liikkumista. Mielenkiintoista kuulla miten tulevaisuuden kaupungit muuttuvat älykkäimmiksi.

Traffic in smart cities: could we have mobility as a service? - Green Stage keskiviikkona klo 12.30.

 

Lisättyä todellisuutta ja virtuaalitodellisuutta 

Toinen keskiviikon "must see" tulee olemaan ”Augmented reality search”. Lisätty todellisuus kiinnostaa, koska ulkomailla lisättyä todellisuutta on hyödynnetty ulkomainonnassa jo paljonkin. Nyt päästään kuulemaan alan pioneerin Ambarish Mitran puhe lisätyn todellisuuden teknologioista. Mitra on Blipparin perusta, ja Blippar on taas maailman johtava augmented reality player, joka tuo digitaalista sisältöä esineille.

The Augmented reality search - Silver Stage keskiviikkona klo 15.00

 

Samaan hengen vetoon voi lisätystä todellisuudesta jatkaa reilua tuntia myöhemmin Black Stagella, sillä siellä keskustellaan aiheesta ”Bending reality: telling stories and building business in virtual and augmented reality”. Virtual reality ja augmented reality kuulostavat muutenkin niin teknotulevaisuuden jutuilta, että niistä on pakko kuulla lisää! Lisäksi meitä ja mainostajia kiinnostavat miten tarinoita kerrotaan tulevaisuudessa. Olemme tästä niin innoissaan, että voimme vain kuvitella kun tulevaisuudessa digimainoslaitteet heräävät henkiin kertomaan omaa tarinaansa virtuaalitodellisuuden ansiosta.

Bending reality: telling stories and building business in virtual and augmented reality - Black Stage keskiviikkona klo 16.30

 

Torstaina Slush jatkuu! Luvassa mediaa, kasvuyritysten tarinoita ja pitchausta

Mihin uusi sukupolvi vie luovia aloja? Torstai-iltapäivä on hyvä aloittaa media-alaan tutustumisella ”Building the next-generation media and entertainment company” -dialogissa pari amerikkalaista mediagurua piirtelevät tulevaisuuden näkymiä.

Building the next-generation media and entertainment company – Silver Stage torstaina klo 13.00.

 

Jos media-ala kiinnostaa, ja miksi ei kiinnostaisi, voi Silveriltä siirtyä Black Stagelle seuraamaan ”The multi-channel networks” -aiheella käytävää keskustelua, jossa media- ja peli-alat yhdistyvät, kun digi-ihmiset niin Euroopasta kuin Yhdysvalloista paneloivat. Toivottavasti luvassa tiukkaa settiä digitaalisaation mahdollisuuksista ja lähitulevaisuuden crossmediaratkaisuista.

The multi-channel networks session – Black Stage torstaina klo 13.30.

 

Kasvutarina Piilaaksosta ja tietysti pitchausta!

Visuaalisena mediana me JCDecaux’lla olemme kiinnostuneet myös kaikesta kuvallisesta. Lisäksi ainakin yksi inspiroiva Piilakso-gurun puhe on kuultava, joten ehkäpä Flickr-kuvapalvelun perustanut Caterina Fake tarjoilee meille visuaalisuutta ja inspiraatiota hehkuvan puheen. Varmasti kuulemme ainakin hänen oman kasvuyritystarinansa.

Fireside chat with Caterina Fake – Silver Stage torstaina klo 15.00.


Slushissa pääosassa on tietenkin pitching, joten ”The Slush 100 Finals” on nähtävä. Finalistit saavat viisi minuuttia aikaa pitchata ja vakuuttaa tuomaristo. Tämä on nähtävä!

The Slush 100 Finals – Silver Stage torstaina klo 16.40.

 

Parhaat hackit lavalla

Koska lämmittelemme Slushiin jo Slush Hacks Junction -tapahtumassa viikonloppuna, menemme ehdottomasti katsomaan myös parhaat hackit. Slushin ohessa järjestetään monia hackejä ja torstaina Slushissa näemme niistä parhaat. Haluamme ehdottamasti nähdä mitä hakkerit ovat saaneet aikaan.

SLUSH HACKS FINALS – Black Stage torstaina klo 18.00.

 

Slush on viralllisen agendan lisäksi myös paljon muuta! Koko messukeskus (ja samalla koko Helsinki) täyttyy teknologia-pöhinästä, nörteistä, cokisesta ja t-paidosta, efekteistä ja valoshowsta sekä sijoittajista ja start upeista. Missata ei myöskään saa Slushin Official Afterpartyja.

Kuva: Slush Media

Published in Artikkeli, about #Slush, #Innovaatio