Menu
  • En-Fi
Ikonisten julisteiden tekijä, taitelijaprofessori Erik Bruun, täyttää 7.4.2016 kunnioitettavat 90 vuotta. Onnittelemme taiteilijaa, yhdessä Hartwallin kanssa, tuomalla Bruunin legendaarisen Jaffa-julisteen katukuvaan Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Onnea Erik Bruun!

 

Merkkipäivää juhlistavat Jaffa-julisteet katukuvassa

Bruunin mukaan mainosjuliste on onnistunut, jos se toimii sadan metrin päästä ja jos siitä jää katsojalle hyvä mieli. Tämä suunnittelun perusta toimii edelleen ulkomainonnassa.

- "Halusimme esittää Erik Bruunille julkisen onnentoivotuksen, sillä hänen kädenjälkensä on vaikuttanut suomalaisessa katukuvassa näkyvään julistetaiteeseen jo vuosikymmeniä", kertoi Karita Taura Hartwallilta.

- "Erik Bruun on tehnyt suomalaisille brändeille enemmän kuin kukaan muu, suunnittelemalla kauniita, aikaakestäviä ja katseenvangitsevia julisteita ulkomainoskäyttöön. Hänen julistesuunnittelumetodit pätevät edelleen ulkomainonnassa", kertoi markkinointipäällikkö Sampo Koskinen Bruunin taiteelliisesta työstä.

Jaffa-julisteet nähdään 4.4.-10.4.2016 eri puolella Suomea: kaupungeissa kuten Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Hämeenlinna, Tampere, Turku, Pori, Jyväskylä, Kuopio ja Oulu. Kampanjassa mukanamme ovat markkinointitoimisto SEK & GREY ja Hartwall.

 

Käsinpiirretyt julisteet ovat Erik Bruunin tavaramerkki

Bruun ei ole koskaan käyttänyt töidensä suunnittelussa tietokonetta, vaan teokset ovat aina syntyneet siveltimellä. Hän on suunnitellut julisteita jo 1950-luvulta lähtien, jolloin jo ulkomainontaa pidettiin vahvimpana yrityskuvan ja merkkituotteiden vahvistajana. Koska tuolloin vielä sanomalehdissä ei ollut väripainatuksen mahdollisuutta, Bruun keskittyi todenteolla kaupallisten julisteiden maailmaan. Toimeksiantajina Bruunille ovat toimineet vahvat suomalaiset brändit ensimerkiksi Hackmann, Fazer, Hyvon ja Hartwall, jonka Jaffa-virvokkeiden lanseerauksessa Bruun oli vahvasti mukana.
 
abri_valio
Vuonna 2014 Valio tuli ulos Bruunin suunnittelemalla Oltermanni-julisteella.


 

Published in Artikkeli , about #Suunnittelu