Menu Yhteystiedot
  • En-Fi
Olimme Slushissa kuulostelemassa mihin maailma, ja sitä kautta mainonta, on menossa. Jos satuit missaamaan Slushin ensimmäisen päivän, tässä sinulle raporttia ja kuvausta siitä mitä ensimmäinen päivä toi tullessaan.
Jo raitiovaunuun astuessa saattoi Slushin havaita niin matkustajien Slush-badgeista kuin puheistakin. Innostuksen ja odottavan fiiliksen tunsi kun kanssamatkustajat odottivat Messukeskuksen pysäkkiä kuin kuuta nousevaa. Kun perille päästiin, oli tunnelma messukeskuksessa katossa jo aamutuimaan.
 

Huikea Opening Show

Slush tärähti auki huikealla valoshowlla ja festarimaisella tunnelmalla. Paikalla oli DJ ja Slushin tämän vuoden avainhenkilöt Marianne Vikkula sekä Riku Mäkelä toivottivat yleisön tervetulleeksi, jonka jälkeen pääministeri Juha Sipilä puhui kasvuyrityksistä, busineksestä ja innovation bankeistä. Sipilän mukaan Suomi, ja koko maailma, tarvitsevat innovaatiopankkeja, jotka olisivat yritysten ja sijoittajien kohtauspaikkoja. Pääministeri sai yleisön myös nauramaan ja taputtamaan, sillä hän kehoitti, puoliksi vitsillä, kansainvälisiä sijoittajia tuhlaamaan paljon rahaa Slushissa.

Tiesitkö, että Slushissa on tänä vuonna edustettuna yli puolet maailman maista.

 

Lisättyä todellisuutta ja älykkäitä kaupunkeja

Ensimmäisenä päivänä Slushissa nähtiin paljon virtuaalitodellisuutta sekä puhuttiin lisätystä todellisuudesta. Paikalla oli yrityksiä, jotka tekevät esimerkiksi näyttöjä, joihin skannaamalla tuote saa aivan uutta sisältöä. 

Lisäksi nähtiin mieletön lisättyä todellisuutta huokuva show, jossa puhujan (Ambarish Mitra) älypuhelimen kamera tunnisti esineitä ja nämä heräsivät aivan uudella tavalla eloon lavan taakse heijastetulla screenillä. Kaikenlainen lisätty todellisuus sekä virtuaalitodellisuus siis kiinnostaa juuri nyt, sillä jonot testaamaan VR-laseja olivat pitkät. Decoon jengikin kävi testailemassa 360-leseja ja suosittelemme testausta lämpimästi muillekin.
 
slush vr lasit päässä
 

Smart Cities

Sisältöjä oli kerätty pakjon myös smart city -konseptin alle. Tulevaisuudessa meitä ehkäpä liikuttaa itseohjautuvat autot, mutta ensin meidän kaupunkilaisten elämää helpottaa erilaiset liikkumiseen kehitetyt palvelut ja sovellukset. Joukkoliikenne, ja toisaalta Uberin kaltaiset palvelut, vain lisääntyvät lähitulevaisuudessa, sillä liikkuminen ei kuluttajien keskuudessa ainakaan vähene. Me Decoolla uskomme älykkäisiin kaupunkeihin ja haluamme olla omalta osaltamme niitä luomassa.
 
Slush smartcities

 
In ten years you might not have smartphones, but I'm pretty sure you will have clothes on. Robert Gentz Zalandon perustaja 
Zalandon perustaja Robert Gentz uskoo vaatteita ja kenkiä myyvän verkkokauppansa kukoistukseen jatkossakin. Hän kertoi tulevaisuuden visiostaan vaatekauppojen suhteen. Tulevaisuudessa vaatteet ostetaan yhä enemmän netistä, vaikka myös kuljetuspalveluja ja kivijalkamyymälöiden paikannuspalveluja tullaan käyttämään paljon.

 
The next Google could be from Finland. Ilkka Paananen Supercell
Slushin ensimmäinen päivä meni nopeasti, sillä näkemistä ja kuulemista oli paljon. Ensikertalaiselle jäi Slushista mieleen pitchaustilaisuudet, mielenkiintoiset keynotesit, valoshowt ja makeat presentaatiot sekä tietysti jonot testaamaan erilaisia gadgetteja ja mahtava festivaalitunnelma. Slush-vieraat ovat iloinen ja innostunut heterogeeninen joukko niin kasvuyrityksiä ja sijoittajia kuin luovien ja IT-alojen teknologiafaneja. Supercellin Ilkka Paananen uskoo suomalaiseen teknologiaan, niin myös mekin.
 
slush pöhinää

 

Toinen päivä Slushissa on alkamassa. Olemme paikan päällä etsimässä uusia ideoita ulkomainontaan ja dataohjautuvaan markkinointiin.

Tsekkaa Slushin tärpit ja bongaa meidät yleisön joukosta.

Slushin tärpit

 

Bannerin kuva: Sami Heiskanen
Artikkelin kuva: JCDecaux

Published in Artikkeli, about #Slush