Yhdistämme voimamme Euroopan johtavan hackathonin, Junctionin, sekä ohjelmistoyhtiö Futuricen kanssa ja kehitämme ratkaisuja tulevaisuuden bussipysäkki -haasteeseen. Luomme tapahtumaan IoT-haasteen, jossa osallistujat pääsevät kehittämään tulevaisuuden bussipysäkkiä.
 

Euroopan suurin hackathon Helsingissä

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty, ja suuren suosion saanut, Junction-tapahtuma kokoaa Helsingin Wanhaan Satamaan tuhansittain ohjelmistojen ja kasvuyritysten kehittämisestä kiinnostuneita opiskelijoita. Marraskuussa järjestettävään tapahtumaan odotetaan osallistujia yli 45 maasta. Niin luovuudessa kuin osaamisessa kilpailevat osallistujat kehittävät tiimeissä 48 tunnin aikana sovelluksia 10 eri teeman ympärille. Teemoina tapahtumassa on esimerkiksi IoT, Virtual Reality ja Future Mobility.
 
 

Tulevaisuuden bussipysäkki osana IoT-haastetta

Haluamme kääntää katseet tulevaisuuteen ja ideoida jo nyt mitä tulevaisuuden bussipysäkeiltä odotetaan. Bussipysäkit ovat osa kaupunkilaisten päivittäistä arkea ja nyt otamme selvää millaisia palveluja ja sisältöjä kaupunkilaiset voisivat tarvita bussipysäkeillä. ”The bus stop of the Future” -haaste on osa IoT- trackiä (Internet of Things, eli asioiden internet).

”JCDecaux toi jo vuonna 1964 ensimmäiset bussikatokset Lyoniin, Ranskaan, jossa ne tarjosivat tuulen- ja sateensuojaa linja-autoja odottaville kaupunkilaisille, mainosrahoitteisesti. Älykkäiden kaupunkien kehittyessä kadunkalusteet voivat kuitenkin nykyään tarjota myös digitaalisia palveluita kaupunkilaisille. On todella mielenkiintoista nähdä mitä Junctionin osallistujat keksivät”, tiivisti JCDecaux’n markkinointipäällikkö Sampo Koskinen odotuksista tapahtumaa kohtaan.
 

Tapahtuma kokoaa koodareita ja kehittäjiä ympäri maailman

Junction järjestetään 25.-27.11.2016 Wanhassa Satamassa. Suurelle yleisölle tapahtuma aukeaa viikonlopun päätteeksi järjestettävässä Demo Expossa, jossa kaikki kiinnostuneet pääsevät tutustumaan kahden vuorokauden aikana rakennettuihin tuotoksiin. Demo Expo aukeaa klo 13:00 sunnuntaina, 27.11.2016.

Tapahtumaan on hakenut jo yli 2000 koodaajaa, designeria ja kehittäjää, joista valitaan 1200 innokkainta osallistumaan tapahtumaan. Haku sulkeutuu 26.10.2016.

 
Junction järjestetään 25.-27.11.2016 Wanhassa Satamassa Helsingissä