Kyselymme teemana oli vuokra-asuminen. Vastaajat olivat niin vuokra- kuin omistusasujia, pääosin pääkaupunkiseudulta, Turusta ja Tampereelta. Vastaajista suurin osa asuu vuokralla, mutta haaveilee omasta asunnosta. 23 prosenttia vastaajista pitää omistusasuntoa parhaana asumismuotona sekä asuu itsekin parhaillaan omistusasunnossaan. 18 prosenttia vastaajista on taas tyytyväisiä vuokra-asumiseen, eikä edes haaveile muusta asumisratkaisusta. Vain pieni osa (4 %) asuu asumisoikeusasunnossa.
 
asumistilanne
Vuokralla asuminen sopii erityisesti tiettyyn elämänvaiheeseen tai elämäntyyliin. Vuokra-asuminen on huolettomampaa ja se valitaan silloin, kun rahaa halutaan käyttää johonkin muuhun kuin asumiseen. Usea vastaajista sanoo, että asuu vuokralla, koska ei ola varaa omistusasuntoon. Samalla moni taitaa haaveilla luksus-lukaalista, koska 27 prosenttia vastaajista kertoo vuokralla asumisen syyksi sen, että mieleistä asuntoa ei ole varaa ostaa mieleiseltä asuinalueelta.

Jopa neljäsosa vastaajista ei halua ottaa asuntolainaa ja melkein yhtä suuri joukko pitää vuokralla asumista joustavampana asumismuotona. Huolettomuutta ja vaivattomuutta arvostetaan myös asumisessa, sillä yli 20 prosenttia vastaajista listaa nämä ominaisuudet syiksi miksi asuu tai voisi asua vuokralla.
 
vuokra-asuminen

Joustavuus ja taloudellinen tilanne painottuvat vuokra-asumisessa. Jopa 43 prosenttia yli 50-vuotiaista kertoo, että ei halua ottaa asuntolainaa ja 35 prosenttia 30-39-vuotiaista paljastaa, että heillä ei ole varaa omistusasuntoon.
 
asumisen top3 syyt
Vuokra-asumisessa ylivoimaisesti parasta on vapaus, joustavuus sekä asunnon vaihtamisen helppous. Helposta ja huolettomasta asumisesta pidetään, sitovia lainoja vältetään, eikä suuria lainoja haluta hoitaa. Vuokra-asumisessa arvostetaan myös sitä, että remontit ovat jonkun muun vastuulla.