Nykyään yli 90 prosenttia pääkaupunkiseutulaisista käyttää julkisia liikenne välineitä (Norstat 2014). Päätimme siis ottaa selvää, mitä ihmisten päässä liikkuu juuri silloin kun he tekevät matkaa julkisilla.

Ehkä yllättävää, mutta 51 prosenttia ajattelee työ- tai opiskeluasioita työ- tai koulumatkalla. Mutta jopa puolet vastaajista, ei käytä matkustusaikaa työ-ja kouluasioiden miettimiseen, vaan ajatukset liikkuvat perheessä tai muissa sosiaalisissa suhteissa. Varsinkin naiset miettivät perhettä ja ihmissuhteita. Moni miettii myös sitä mitä tekisi tänään ja paljon ihmisten mielissä liikkuvat myös päivän uutisaiheet. Uutiset ovatkin varmasti yksi suosituimmista ajankulutustavoista julkisissa istuessa.

mitä ajattelet matkalla töihin

 

Kotimatkalla ollaankin jo muissa maailmoissa. Ilmeisesti energiatasot ovat ihmisillä alhaalla, sillä suurimmalla osalla mielessä on, ruoka. Välipalat, illallinen ja kauppalista ovat suosittuja miettimisen aiheita. Osa jengistä varmasti viettää aikaa sosiaalisen median syövereissä, sillä moni miettii kavereiden kuulumisia kotimatkallaan.

mitä ajattelet palatessasi töistä

 

Muista tiedottaa tapahtumastasi tai mainostaa konserttia, messuja tai festareita julkisissa liikennevälineissä. Liikkeellä ihmiset janoavat tietoa tapahtumista sekä miettivät mitä tekisivät lähitulevaisuudessa.

Uutiset ja tiedotteet nousevat ykkösaiheiksi, kun kysytään millaista sisältöä matkustajat toivoisivat näkevänsä julkisten digitaalisilla näytöillä.

 

millaista sisältöä metron näytöillä