Metro Stories on artikkelisarja, jossa kuvataan metroympäristöä ja metron digitaalista vaikutusaluetta. Ensimmäinen osa käsittelee metroa kaupunkilaisena vaikutusalueena.
 Metro on modernin kaupungin tunnusmerkki, se kuuluu jokaiseen suurkaupunkiin. Se on kiinteä osa kaupunkilaisten arkipäivää ja usein metromatkat ovat toistuvia ja säännöllisiä, rutiininomaisia. Aivan pian metro liikuttaa pääkaupunkiseutulaisia idästä länteen ja takaisin. Metrorata tarjoaa pääkaupunkiseutulaisille pääsylipun, jolla kaikki Espoon ja Helsingin kaupunkilaiset palvelut ja kaupat ovat kaikkien ulottuvilla, helposti ja vaivattomasti. Metroympäristölle on hyvin ominaista, että aseman ympärille alkaa muodostua alueen paikallinen keskusta, jossa on kattavasti saatavilla kaikki tarvittavat palvelut ja liikkeet. 
 


Monipuoliset kulutusmahdollisuudet ovat kaikkien suurkaupunkien ominaispiirteitä. Metron varrelta löytyy pääkaupunkiseudun suuret ostoskeskittymät ja usein metroasemat sijaitsevat kauppakeskusten yhteydessä. Kauppakeskus Iso Omena on yksi Espoon suurimpia shoppailun tyyssijoja ja se tulee olemaan myös Espoon joukkoliikenteen ja liityntälinjojen solmukohta. Matinkylän metroasema mahdollistaa helpot ja vaivattomat shoppailuretket. Tapiolan metroasema puolestaan sijaitsee hiljattain valmistuneen Kauppakeskus Ainoan yhteydessä, joka vetää puoleensa lähialueiden ostovoimaiset kuluttajat. Vaikka Kampin kauppakeskus on tunnettu ydinkeskustan läpikulkupaikkana, on sen alapuolella sijaitseva metroasema tehokas lokaatio tavoittaa keskustan kuluttajat matkalla ostoksille. Itä-Helsingin sydän, Kauppakeskus Itis puolestaan on Suomen suurimpia kauppakeskuksia ja tärkeä ostokeskittymä itäisessä Helsingissä. 


Shoppailevat kaupunkilaiset kuluttajat tavoitetaan metron vaikutusalueella Itiksen, Kampin, Tapiolan ja Matinkylän digihubeissa.