Päivittäistavaramaailmassa kilpailun kiristyminen jatkuu. Suurten ketjujen ja ulkomaisten haastajien välille on syttynyt hintasota, johon jokainen vastaa nyt omalta osaltaan. Lidlille hinta on #aivansama, S-ryhmä halpuuttaa ja K-ryhmä vastaa usealla teemalla. Kannamme kortemme kekoon päivittäistavarakaupan sotaan tarjoamalla asiakkaillemme Läheisyystakuun kaikkiin Point of Sale -tuotteisiimme (POS).

Kuluttajista suurin osa ei tiedä ennen kauppaan menoa, mitä he tulevat kaupasta ostamaan, sillä 70 prosenttia ostopäätöksistä tehdään vasta myymälässä. Vaikka tuoteryhmäpäätökset oltaisiin tehty jo kotona, tuotteiden osalta kuluttajat ovat hyvinkin impulsiivisia. Impulsiivisuus vaihtelee tuotekategorioittain, mutta heräteostosaktiivisuus korostuu etenkin esimerkiksi makeisissa, välipalatuotteissa ja virvoitusjuomissa. Jos haluat tuotteesi päätyvän liukuhihnalle muista mainostaa lähellä ostopaikkaa.

POS = 250 m

Jokainen POS-pintamme sijaitsee korkeintaan 250 metrin päässä myymälästä. Koska päivittäistavarakauppa on valtakunnallista, myös me takaamme POS-tuotteemme valtakunnallisesti lähelle myymälää. Aivan kuin Lidl kampanjassaan, myös me hyödynnämme valtakunnallista verkostoamme kauppojen läheisyydessä ympäri Suomen.

 

Panosta brändiin

Viime vuosina kauppaketjujen omien tuotteiden osuus on kasvanut vakaasti. Vuonna 2011 kaupan omat merkit veivät 18 prosenttia päivittäistavaraostoista, mutta vuonna 2014 sama osuus on 23 %. Vaikka kasvu ei tunnukaan huimalta prosenttimääräisesti, tarkoittaa se huimaa nousua euromääräisesti.

Nyt jos koskaan on siis aika panostaa brändin näkyvyyteen juuri kaupan läheisyydessä. Olemme sitä mieltä, että brändin täytyy näkyä juuri ennen h-hetkeä, juuri ennen kuin tuotteet valitaan. Vain top of mindissä oleva brändi päätyy kassahihnalle. 


 

Point of Sale -mainostajan muistilista 

Valitse
- kohdennus (S tai K)
- valtakunnallisuus, kaupungit vai pk-seutu

Muista vielä
- kartat mainospaikoista
- mainospaikkojen etäisyydet myymälöistä (meillä max. 250 m)

 

Me annamme läheisyystakuun kaikille Point of Sale -tuotteillemme!