Tällä kertaa lähestyimme panelistejamme yhdelle napakalla kysymyksellä: Mitkä ruokatuotteet ovat luottotuotteitasi, joihin voit aina tarvittaessa tukeutua ruoanlaittotilanteissa?

Vastaajat lähettivät luottotuotteistaan kuvat, ja yllättivät meidän täysin. Saimme 193 kuvaa, jotka kertovat tämän päivän kuluttajan arjesta enemmän kuin tuhannet sanat.

 

Maito ja puuro, kansan suosikit

Ateriat näyttävät syntyvän perinteisistä perusraaka-aineista. Kuluttajilta löytyy kaapista aina maitoa, rasvoja, pastaa ja hiutaleita. Myös kananmunista saa helposti ja nopeasti aterian. Kommenteista selvisi, että maito ei ole luottotuotteena vain juomista varten, vaan siitä saa kätevästi lettuja, puuroja ja kastikkeita.
 
Maito ja puuro, kansan suosikit
 

 

Elovena, Nalle ja Myllyn Paras

Pastoissa suosikki on Myllyn Paras. Nykyään suositaan yhä enemmän täysjyvävaihtoehtoja. Myllyn Paras sopii koko perheelle ja on panelistiemme mukaan hinta-laatu-suhteeltaan hyvä valinta. Hiutaleissa tutut kotimaiset merkit Elovena ja Nalle ovat vastaajiemme suosikkeja, vaikka luomuakin ostoskoriin valitaan. Hiutaleet ovat luottotuotteita, koska ne ovat monikäyttöisiä. Puuron lisäksi niitä syödään muroissa ja jugurtin kanssa sekä niistä tehdään jälkiruokia.

 

Meijerit huomio!

Eikö maidon merkillä olekaan enää väliä? Onko kotimaisuus vielä tärkeää? Maito pääsi luottotuotekuvaan useasti, mutta huomasimme, että enää ei olla merkkiuskollisia. Maitojen kohdalla ollaan valmiita tinkimään hinnasta ja ostamaan kauppojen omia merkkejä.

Myös maustamaton jugurtti nousi luottotuotteeksi. Jugurttia syödään sellaisenaan, sitä lisätään itsetehtyihin smoothiehin sekä käytettään ruoanlaitossa. Valio on ehkäpä tunnetuin merkki, mutta jugurttihyllyssä haastajiakin löytyy.

 

Voissa luotetaan merkkiin ja öljyissä suositaan luomua

Levitteistä valitaan tuttu ja turvallinen, sillä Flora, Oivariini sekä Arlan haastajat näkyivät kuvissa usein. Öljyissä taas merkillä ei ole väliä, vaan tuotteita kokeillaan enemmän. Luomua ja uusia raaka-aineita kokeillaan, sillä öljyt käyvät niin ruoanlaittoon kuin kauneudenhoitoon.

 

Jauhelihan haastajana soijatuotteet

Suomalaisten suosituin lihatuote sai haastajan. Street Talkers -panelistimme, jotka koostuvat suureksi osaksi kaupunkilaisista kuluttajista, valitsevat usein myös soijatuotteet luottotuotteikseen. Perintenen jauheliha pitää kyllä pintansa ja vaikka merkkiuskollisuus ei korostu, suositaan suomalaista. Soijatuotteet taas ovat maito- ja lihatuotteita välttävän vaihtoehto. Myös linssit ja pavut näkyivät usein luottotuotekuvissa. Eräs panelistimme kertoi, että linsseistä ja pavuista saa aina taiottua jotain ruokaa.
 

Muista ladata koko raportti!