Helteillä keskustojen vetovoima kasvaa

Helteellä kaupunkien keskustoihin riittää kesästä nauttivia ihmisiä, vaikka ne kilpailevat, rantojen ja kesämökkien kanssa. Sadesäällä taas, kauppakeskukset vetävät. Kauppakeskuksissa, tämän vuoden heinäkuusta voi tulla jopa 10 prosenttia vilkkaampi kuin viime heinäkuusta.

Keskustoissa sijaitseviin kauppakeskuksiin vaikuttaa säätä herkemmin myös muut muuttujat. Esimerkiksi Helsingin keskustassa sijaitsevan Kampin asiakasmäärä kasvoi, kun halpabussiyhtiö Onnibus vaihtoi pysäkikseen Kampin bussiterminaalin.

 

 

Tuulettimia riittää tänä kesänä 

Vaatekaupoissa alennusmyynnit alkavat nykyään jo ennen juhannusta. Kesätekstiilejä, rantavaatteita ja -leluja myydään alennusmyynneissä vähemmän kylmällä säällä. Kaupat voivat kuitenkin varautua säähän kuin säähän pitämällä valikoiman laajana.

Yleensä kesäsesonkeihin on vaikea puuttua lyhyellä varoitusajalla. Vaikka jäätelöä voidaan kauppoihin tilata muutaman päivän varoajalla, esimerkiksi tuulettimet tilataan jo tammikuussa. Tämä selittää sen miksi joinakin kesinä tuulettimet loppuvat kaupoista. Näyttää siltä, että kesällä 2015 tämä ei kuitenkaan ole ongelma. 
 

Artikkeli perustuu Kauppalehdessä 15.7.2015 julkaistuun artikkeliin Kauppakeskukset iloitsevat sateesta