Testiryhmän osallistujia haettiin digitaalisella ulkomainonnalla kaupungeissa ja kauppakeskuksissa ympäri Suomen. Haluttu kohderyhmä tavoitettiin, ohjattiin verkkoon ja kampanjan lopputuloksena vastaanotettujen hakemusten määrä ylitti kaikki odotukset. Digitaalinen ulkomainonta ja siihen yhdistetty linkki johtivat 3500 hakemuksesta noin puoleen.  


Tavoite: Kasvattaa tunnettuutta, koota testiryhmä Cup-One kahvinkeittimelle, tuntea kohderyhmä entistä tarkemmin. 
Mediamix: Ulkomainonta, oma media, sosiaalinen media, blogiyhteistyö 
Ulkomainosmediat: Digiscreen, Digizone Tampere ja Digimalls (Forum, Itis, Koskikeskus, Myyrmanni, Iso Omena ja Trio) 
Kohderyhmä: 18+ -vuotiaat kaupunkilaiset kahvinjuojat 
Kampanja-aika: 24.7.-6.8.2017 
Tulokset: Kohderyhmä tavoitettiin ja ohjattiin verkkoon haastavaan aikaan heinäkuussa. Digitaalisen ulkomainonnan aikaan selkeä piikki hakemusten määrässä. Hakemusten määrä (3500) ylitti kaikki odotukset.
 

 

Ulkomainonta sai aikaan huomattavan kävijäpiikin verkossa

Moccamasterin Cup-One -kahvinkeittimen tunnettuutta lähdettiin kehittämään ja kasvattamaan heinäkuussa 2017 kuluttajalähtöisellä testiryhmä-kampanjalla. Cup-One -keitin on tuote, jolla halutaan vastata kuluttajien tarpeisiin elämäntilanteesta riippumatta: täydellisen laadukasta kahvia, jokaiseen hetkeen sopivaksi, yksi kuppi kerrallaan! Kampanjassa haettiin etenkin käyttäjälähtöistä, tavallisen suomalaisen kahvinjuojan näkökulmaa ja pyrittiin syventämään kohderyhmätietoa. Tuotetestaajien rekrytoinnissa hyödynnettiin päämediana digitaalista ulkomainontaa (DOOH) ja omaa mediaa, lisäksi käytettiin sosiaalista mediaa pienissä määrin sekä vaikuttajamarkkinointia muutaman blogiyhteistyön kautta. Kampanja startattiin some-näkyvyydellä ja blogiyhteistyöllä, mutta digitaalisen ulkomainonnan kampanja-aikana verkossa ja hakemusmäärissä näkyi huomattava piikki.  


Testiryhmään haettiin 10 eri-ikäistä ja eri elämäntilanteissa olevaa kahvista ja kahvihetkistä nauttivaa kaupunkilaista ympäri Suomen. Digitaalinen ulkomainonta tarjosi kohderyhmän tavoittamiseen laajan, nopean ja kustannustehokkaan mediakanavan, hyvän vaihtoehdon esimerkiksi TV-kampanjalle. Kampanja-ajankohdan osuminen heinäkuulle mietitytti aluksi, mutta digitaalisella ulkomainonnalla kohderyhmä tavoitettiin erinomaisesti Suomen suurimmissa kaupungeissa: ”Ulkomainonta taitaa olla niitä ainoita medioita, joilla kuluttajat on mahdollista tavoittaa perinteisesti haastavaksi miellettynä kesäaikana”, Moccamasterin Maajohtaja Tiina Airola toteaa. 
 

 


DOOH:lla tavoitettiin kohderyhmä ja tavoitteet ylittyivät

Cup-One test crew -ryhmään odotettiin noin 500 hakemusta, mutta lopputulos ylitti kaikki odotukset.Kampanjan tuloksena vastaanotettiin yhteensä noin 3500 hakemusta. Vaikka hakemusprosessi ja hakemuksen täyttäminen vaativatkin hakijalta aikaa ja paneutumista, oli hakijoiden ikähaitari kuitenkin positiivisen laaja, 18-67 -vuotta. 

Testiryhmään valittavista käyttäjistä oli mistä valita ja Cup-One keittimille saatiinkin valittua erittäin monipuolinen, motivoitunut ja testaukselle omistautunut käyttäjäryhmä. Digitaalinen ulkomainonta tavoitti tavallisia kahvinkäyttäjiä, iästä ja elämäntilanteesta riippumatta. Ulkomainos toimi tehokkaana ja tavoittavana viestikanavana, jolla kasvatettiin samalla myös brändin ja tuotteen tunnettuutta. Tämä näkyi puolestaan piristyneenä verkkokauppana.   


 

Digitaalinen ulkomainonta ohjaajan roolissa myös tulevassa kampanjassa

Moccamasterin seuraava kuluttajia osallistava markkinointitempaus starttaa joulukuun alussa, itsenäisyyspäivän alla. Moccamaster Design Store -pop up valtaa Torikorttelit virallisen kansallisen kahvihetken aikaan 5.12. klo 14.00 ja on auki aina 17.12. saakka. Pop upissa asiakkailla on mahdollisuus hengähtää Moccamasterin ja laadukkaan kahvin äärellä, keskellä hektistä joulu-Helsinkiä. ”Joulukuun pop upimme sijaitsee Helsingin keskustassa, Torikortteleissa ratikan ja metron varrella, joten raitiovaunuissa ja metroissa olevat digisrceenit osuvat myös tämän kampanjan tarpeisiin erinomaisesti”, Tiina Airola kertoo ja jatkaa ”Ulkomainonnalla on tässäkin kampanjassa ohjaajan rooli: hyödynnämme ulkomainontaa, sillä haluamme saada niin sanotusti ovipumpun laulamaan ja ohjattua asiakkaita pop upiin”.